Inloggen          Perskit      Investeerders

Over ons

Hoi! Wij zijn Luqo,
de makers van Luqo.

Wij vinden Luqo zo gaaf, dat we alles Luqo noemen.

Dat door de digitalisering de fysieke wereld steeds minder belangrijk werd, was het startpunt voor Luqo. Want waarom zouden we de helft van onze ervaring weggooien? De fysieke wereld zorgt onder andere voor een direct sociale opstelling, waarin je elkaar kan aankijken en kan aanraken, waarin je mag springen en mag schreeuwen. Met dat idee is Luqo opgericht door Rogier Kauw-A-Tjoe. Vanuit onze achtergrond als industrieel en interactie ontwerpers zijn wij de uitdaging aangegaan om onderwijs weer leuk te maken voor alle leerlingen én leerkrachten.

Sindsdien hebben we op het geluk gehad om Luqo te mogen delen met veel mensen. Op beurzen en in de klas, altijd zijn we weer positief verrast hoe blij kinderen worden om te leren op een actieve en coöperatieve manier. We begonnen met ons breukeninzicht spel, ondertussen dagen de Luqo spellen kinderen uit op vele onderwerpen.

Juist daarom ook zijn we extra trots op de nominaties van awards die we hebben mogen krijgen. In 2016 waren we genomineerd voor de prestigieuze internationale Reimagination Education Awards (categorie K-12) en in 2018 waren we genomineerd voor de IPON Award in de categorie Innovatie van het leren Primair Onderwijs. Super trots zijn we op het winnen van de Gouden Guppy 2018 van Cinekid en Mediawijzer.net, die we wonnen voor het beste peuter- en kleuter mediaproduct.

Scroll to top